El reconeixement facial i l’experiència interactiva del tacte Tot en un fa que la gent se senti millor

- Feb 18, 2020-

El reconeixement de la cara i l’experiència interactiva del to-in-one to touch fa que la gent se senti millor

Reportat per HUSHIDA


L’aparició de la màquina tot-en-un tàctil de la xarxa fa més clara la pantalla de reproducció i pot afegir logotips de negocis, imatges, vídeos i títols personalitzats, com ara temps, notícies, informació, etc .; això suposa la promoció i la informació de la marca empresarial. La demanda de comunicació suposa una gran millora per als mitjans tradicionals.


Amb ell, l’aplicació del sistema tàctil i el sistema de detecció humana ha entrat en un nou punt àlgid! Cada vegada són més els clients que requereixen que es pugui obtenir l'experiència de l'usuari, és a dir, que es puguin realitzar operacions interactives, com ara la comanda o el check-in, de manera que els productes i els consumidors es comuniquin en línia.


Amb el nombre creixent d’aplicacions integrals tàctils, quins factors tindran en compte els clients a l’hora de triar la senyalització digital? El primer és el preu. Aquest ha de ser el problema bàsic que tots els clients es plantejaran en un primer moment. Només el preu és el mateix. Si la indústria té avantatges, pot assegurar que l'empresa sigui competitiva en la mateixa indústria. En segon lloc, de qualitat. Avui, la transparència del mercat electrònic aporta la transparència dels preus. La qualitat s’ha convertit en el nucli més bàsic de la supervivència de l’empresa. la vida El darrer punt central és el servei. Ara qualsevol empresa es basa en el servei i resol els problemes dels clients de forma integral i integrada. Coneixent les inquietuds dels clients, les empreses poden realitzar i comercialitzar senyalització digital segons els gustos del client.


A més de reflexionar sobre la psicologia dels clients per augmentar les vendes de to-in-one, les característiques de qualitat del to-in-one són també factors que determinen l'avaluació dels to-in-one. Entre els nous productes tàctils tot en un que vénen a Hualiweiye Touch aquest any, les següents aplicacions tecnològiques han millorat molt la sensació de familiaritat del client amb la senyalització.


Reconeixement 1.Face i anàlisi de vídeo anònim


El reconeixement facial s’ha utilitzat àmpliament en diversos all-in-tocs. La gran sala d'exposicions de NEC va veure que estan a punt de posar-se en contacte comercial tot allò que integra el reconeixement facial. Identificant automàticament l’edat i el gènere dels consumidors que es troben davant d’un toc en concret, es reprodueixen diferents anuncis. Algunes ciutats parlen de projectes de metro i els clients estan molt interessats. Mitjançant aquesta identificació i publicitat orientada, els anunciants poden obtenir estadístiques de trànsit publicitari.


2. Botiga d’experiència de moda interactiva


La botiga interactiva de moda de tocs interactius tot en un és un concepte innovador per comprar a les botigues. Els consumidors poden triar intuïtivament els productes que desitgen entre milers de productes, utilitzar tecnologia virtual per compartir experiències de compres amb els amics o comprar directament. Permet als consumidors operar en temps real i suporta les capacitats multitàctiques.


3. Obriu els estàndards tot en un amb tocs


L’alta fragmentació és una característica important del mercat de touchmonitor i manca d’estàndards de la indústria. "Un desafiament important en la indústria touchmonitor és la manca d'estàndards de la indústria". Ell va assenyalar: "Hem de treballar més en l'estandardització, inclosos el maquinari, el programari, la creació de contingut, el lliurament de contingut, la publicitat i la cerca a la xarxa touchmonitor. I així successivament, hem de millorar millor en termes de normes".


El ràpid desenvolupament de telèfons integrats ha ampliat encara més l’àmbit d’aplicació. Un és l’impacte de les creixents necessitats socials i l’altre és el resultat de la innovació tecnològica i la millora de productes integrals tàctils que satisfan les necessitats dels clients. A més de factors generals com el preu, la qualitat i el servei, quan els clients trien tot un en un, també és important tenir en compte l'experiència del "to-in-one", ja que aquestes aplicacions tecnològiques humanitzades fan que el toc sigui complet. en un més popular.


Segons la predicció d’agències rellevants, a finals de 2018, el valor de la transacció de publicitat digital a l’aire lliure ha passat de 2.500 milions de dòlars americans a 4.600 milions de dòlars americans. El mercat calent dels all-in-ones tàctils s’ha beneficiat de la innovació continuada i l’aplicació de tot allò en un.