2 vies objectiu, Walmart pot portar la senyalització digital al següent nivell

- Jul 26, 2019-

2 maneres de dirmetre, Walmart pot portar la senyalització digital al següent nivell

Repoterd per Digital Signage Today

istock-1081922324.jpg__640x360_q85_crop_subsampling-2.jpg

Com a client i escriptor tecnològic, sovint tinc compte de com els grans comerciants utilitzen tecnologia com la senyalització digital a la façana. Tot i que no puc parlar per totes les botigues (ja que moltes botigues realitzaran campanyes de prova), noto un patró de com els comerciants de la meva zona com Target i Walmart utilitzen senyalització digital.

Per exemple, s’utilitza la senyalització digital per:

  • Empeny els vídeos musicals més recents a la secció d'entreteniment.

  • Publiqueu els darrers anuncis d'orientació.

  • Ofereix vídeos de marca que emfatitzin la imatge de marca alegre i elegant.

Walmart, per la seva banda, sol utilitzar la senyalització per:

  • Entrega anuncis a tota la botiga.

  • Integreu les pantalles d’avantguarda per proporcionar informació o vídeos sobre productes.

  • Atreu bucles als quioscos.

Tot i que tots són usos vàlids per a la senyalització digital, aquests grans comerciants poden impulsar la tecnologia molt més lluny per oferir experiències de clients de pròxim nivell mitjançant contingut interactiu i dinàmic.

Interactiu

La senyalització digital cada cop es fa més interactiva a mesura que es difumina la línia entre quioscs i pantalles. El motiu d’això és obvi, perquè la interactivitat proporciona un compromís directe amb els clients i analítiques en temps real.

Grans comerciants com Target i Walmart poden beneficiar-se molt de la senyalització digital interactiva. Per exemple, poden implementar quioscos de jocs de marca que desafien els clients a guanyar una puntuació més alta per obtenir un cupó. O poden utilitzar pantalles interactives per permetre als usuaris explorar totes les dimensions i característiques d’un producte, com ara una batedora de cuina. O bé poden lliurar mapes de senyalització tridimensional complets perquè els clients puguin trobar-se fàcilment a tota la botiga sense haver de preguntar a un empleat.

O perquè sigui encara més senzill, un minorista pot implementar una pantalla interactiva que permet als clients inscriure’s en un programa de fidelització o targeta de crèdit introduint la seva informació personal.

La interactivitat ofereix múltiples beneficis com ara augmentar l’experiència del client, augmentar el temps d’estada i millorar la imatge global de la marca. Els minoristes haurien de considerar, almenys, l’ús de pantalles interactives quan examinen les seves estratègies publicitàries

Dinàmic

Les campanyes dinàmiques consisteixen en ajustar el contingut en funció de factors externs que van des del clima, l'hora del dia o la identitat del client.

Per exemple, una pantalla pot utilitzar la tecnologia de detecció facial per identificar el sexe, l'edat i l'estat d'ànim d'un client i, a continuació, lliurar contingut a la mida del públic.

Per a un gran detallista com Target o Walmart, poden implementar pantalles LCD bàsiques a tota la botiga, que envien missatges especials segons el client o el clima. Per exemple, si plou, les pantalles poden mostrar una imatge d'un paraigua amb el número de passadís on es troba. O si un client té mal humor, la pantalla pot informar-los d’un descompte en caramels o cafè a la botiga.

Una cosa a tenir en compte amb el contingut dinàmic és que els minoristes han d’evitar trepitjar el client. No han de cridar un client pel seu nom ni utilitzar informació veritablement "personal". Les visualitzacions no haurien d’identificar directament un client directament, sinó que han d’aplegar dades anònimes, com ara la quantitat de persones d’un determinat gènere o d’un tipus demogràfic que s’atura per mirar una pantalla i durant quant de temps.

La clau és proporcionar valor als clients sense deixar-los foragitar.