Què és l'OLCD flexible?

- Nov 30, 2020-

Què és l'OLCD flexible?


Encara que els OLD flexibles s'utilitzen ara àmpliament en telèfons intel·ligents insígnia i rellotges intel·ligents i altres productes, no hi ha cap tecnologia de visualització alternativa de baix cost que es pugui utilitzar per a aplicacions principals que requereixen pantalles de mida gran (com ara dispositius domèstics intel·ligents, monitors de cotxes, etc.). I tanques digitals) per proporcionar pantalles corbes. Tanmateix, l'últim desenvolupament de tecnologia de LCD orgànica flexible (OLCD) ha obert una dimensió de disseny nova per al mercat d'exhibició més ampli.


 


A diferència dels LCD de substrat de vidre, OLCD utilitza materials orgànics com a substrats en lloc de transistors de silici amorf. La temperatura necessària per produir aquests transistors orgànics és molt més baixa, de manera que els substrats biològics flexibles tan prims com 40 micres —com la cel·lulosa triacetil (TAC)— es poden utilitzar per obtenir OLCDs conformables, plàstics i lleugers. No danya el seu rendiment de visualització òptica, i té la mateixa escalabilitat a gran escala que el LCD de vidre.


OLCD no només pot aconseguir un aspecte de producte més estètic, però la seva suavitat també pot doblegar les vores darrere de la pantalla per aconseguir un bisell ultra estret. Això aporta avantatges enormes a aplicacions com ordinadors de llibreta i ordinadors de pastilla. L'absència de vores fa que els dispositius de la mateixa mida puguin aconseguir mides de visualització més grans. La tecnologia OLCD també pot produir pantalles de cèl·lules duals de contrast ultra-alt amb veritables funcions d'atenuació a nivell de píxel, proporcionant així un rendiment OLED a un cost molt baix.


En comparació amb les pantalles de vidre, els substrats OLCD extremadament prims tenen avantatges en termes de cost, angle de visió i gruix del mòdul, mantenint la flexibilitat necessària per a diverses aplicacions, com ara pantalles d'automoció integrades en superfície. Aquesta nova tecnologia representa un gran avenç en la indústria de l'exhibició. OLCD ha entrat en producció en massa a Àsia, i per primera vegada s'han fabricat pantalles grans i petites sobre substrats flexibles.